عوارض خطرناک ایمپلنت دندان | نکاتی مهمی که باید بدانید |
ایمپلنت دندان یکی از مهمترین مواردی است که امروزه بسیاری از افراد جهت جایگزینی دندان های از دست رفته و بهبود زیبایی چهره خود انجام می دهند. ایمپلنت دندان آلیاژی است از جنس تیتانیوم که دارای سطح رزوه دار می باشد. این آلیاژ با بدن انسان سازگاری کامل دارد و دارای طول عمر و ماندگاری بسیار بالایی است.
در قدیم برای بیمارانی که دچار بی دندانی می شدند از پروتز متحرک و یا بریج استفاده می شد. پروتز متحرک باعث ایجاد محدودیت در خوردن غذا و تکلم می شود و همچنین به مرور، این پروتز باعث آسیب به بافت استخوانی و لثه زیرین خود می شود که به دنبال آن شاهد تحلیل استخوان و به هم ریخته شدن فرم صورت هستیم.
ادامه مطلب :
ایمپلنت یا کاشت دندان چیست؟
همانطور که گفته شد، ایمپلنت قطعهای است که جایگزین دندان های از دست رفته می شود. به طور کاملا خلاصه می توان مراحل ایمپلنت دندان را چنین بیان کرد: ابتدا پایه ایمپلنت در استخوان فک کاشته می شود، سپس سایر قطعه ها (اباتمنت و پروتز) روی پایه نصب می شوند. به طوری کلی ایمپلنت از سه قسمت تشکیل شده که به شرح زیر هستند:
· پایه یا فیکسچر که در استخوان فک کاشته می شود.
· پروتز دندانی
· اباتمنت (رابط بین فیکسچر و پروتز دندانی)
مهمترین معایب و عوارض ایمپلنت دندان
ایمپلنت دندان با توجه به این که یک عمل جراحی محسوب می شود، طبیعی است که مانند سایر عمل های جراحی دیگر، عوارضی نیز داشته باشد. اما برخی از این عوارض ممکن است ناشی از عدم مهارت کافی جراح و یا عدم رعایت نکات بعد از ایمپلنت باشند.
به طور کلی می توان عوارض ایمپلنت دندان را به دو دسته طبیعی و غیر طبیعی تقسیم کرد که در ادامه هر دو این موارد را شرح خواهیم داد.
عوارض طبیعی ایمپلنت
· بروز حساسیت: با توجه به این که جنس قطعات ایمپلنت که با استخوان و لثه تماس دارند تیتانیوم ضد حساسیت و سازگار با بدن انسان است، معمولا حساسیتی بعد از کاشت ایمپلنت رخ نمی دهد. اما در برخی مواقع نیز ممکن است به ندرت شاهد ایجاد حساسیت باشیم.
· لق شدن دندان های کناری: گاهی اوقات ممکن است بعد از کاشت ایمپلنت، دندان های مجاور پروتز بر اثر فشار های وارده حین عمل، لق شوند. این امر کاملا طبیعی است و پس از گذشت کمتر از یک ماه به طور کامل بهبود می یابد.
· احساس بی حسی در لب: این مورد نیز پس از عمل ایمپلنت کاملا طبیعی است و پس از گذشت چند روز کاملا رفع می شود.
· حس درد: داشتن درد بعد از انجام ایمپلنت نیز امری کاملا طبیعی است و بهبود آن نیاز به زمان زیادی ندارد.
عوارض غیر طبیعی ایمپلنت
· آسیب دیدن بافت لثه: در صورت عدم مهارت کافی پزشک، ممکن است حین جراحی به لثه بیمار آسیب وارد شود. جهت در امان ماندن از این نوع عوارض، پیشنهاد می شود برای ایمپلنت دندان خود، پزشکان ماهر مانند آقای دکتر شهرام اسعدی را انتخاب کنید. برای گرفتن نوبت از کلینیک دکتر شهرام می توانید به وب سایت drshahram.com مراجعه کنید.
· ایجاد عفونت: از دیگر عوارض غیر طبیعی ایمپلنت می توان به عفونت دندان بعد از عمل اشاره کرد که در اثر رعایت نکردن نکات بعد از ایمپلنت، مانند مصرف دخانیات یا عدم رعایت بهداشت دهان پیش می آید.
· پوسیدگی دندان های مجاور: اگر برای عمل ایمپلنت دندان، پزشک حاذقی را انتخاب نکنید، ممکن است بر اثر تراش نامناسب روکش پروتز، فاصله غیر استانداردی بین ایمپلنت و دندان های مجاور آن ایجاد شود که این امر سبب گیر کردن غذا در این فضا و درنتیجه پوسیدن دندان های مجاور می شود.
برای این که با خیالی آسوده و بدون تجربه کردن عوارض غیر طبیعی، بتوانید عمل کاشت دندان ایمپلنت خود را پشت سر بگذارید، یکی از بهترین گزینه ها برای شما ثبت نوبت در سایت drshahram.com و استفاده از خدمات دکتر شهرام اسعدی می باشد.
مزایای ایمپلنت
همانطور که در بخش بالا مطالعه کردید، کاشت ایمپلنت می تواند معایب و عوارض گریز ناپذیر و البته جزئی داشته باشد. اما این معایب در برابر مزایای این عمل بسیار ناچیز بوده و به چشم نمی آیند. در ادامه به برخی از مهمترین مزایای کاشت دندان می پردازیم.
ماندگاری بالا و عمر ایمپلنت دندان
اگر بعد از کاشت دندان، بهداشت دهان به طور مطلوبی رعایت شود، عمر ایمپلنت دندان می تواند حتی تا بیش از 25 سال باشد. همچنین جنس پروتز از سرامیک بوده و در برابر فشار های احتمالی بسیار مقاوم است.
عملکرد مشابه به دندان طبیعی
پروتز های قدیمی متحرک که تحت عنوان دندان مصنوعی شناخته می شوند، عملکرد بسیار متفاوتی نسبت به دندان های طبیعی دارند. احتمالا شما هم از افرادی که از این نوع دندان استفاده می کنند شنیدهاید که دندان هایشان نمی توانند به خوبی غذا را بجوند.
اما دندان های ایمپلنت به دلیل ثابت بودن و کاشته شدن در استخوان فک، این مشکل را نداشته و عمل جویدن غذا توسط آن ها به خوبی دندان های طبیعی انجام می شود.
جلوگیری از کج شدن سایر دندان ها
اگر فضای خالی زیادی بین دندان ها وجود داشته باشد، دندان های مجاور این فضای خالی کج می شوند. با انجام ایمپلنت می توان از این امر جلوگیری کرد و درنتیجه دندان ها دچار بی نظمی نخواهند شد.
جلوگیری از تحلیل استخوان فک
یکی از مهمترین مزایای انواع ایمپلنت دندان، مانع شدن از تحلیل استخوان فک است. هنگام از دست دادن یک دندان، استخوان فک دیگر فعالیتی جهت نگه داشتن دندان نخواهد داشت. این امر سبب تحلیل استخوان و بروز بیماری های پاتولوژیک می شود. اما پس از به پایان رسیدن مراحل ایمپلنت دندان، از تحلیل استخوان فک جلوگیری می شود.
حفظ تقارن صورت
تحلیل استخوان می تواند تقارن صورت بیمار را برهم بزند. اما کاشت دندان ایمپلنت با بازسازی بخش تحلیل رفته، می تواند این تقارن برهم خورده را تا حد زیادی بازگردانی کند.
اگر ساکن تهران هستید، یکی از بهترین مراکز و کلینیک های ممکن جهت کاشت انواع ایمپلنت دندان مانند ایمپلنت پانچ و فوری، مطب دکتر شهرام اسعدی، واقع در خیابان شریعتی، بالاتر از میرداماد، روبروی متروی شریعتی، کوچه منظرنژاد (نیام)، پلاک ۴۵ واحد ۳، طبقه اول می باشد. برای گرفتن نوبت از این کلینیک می توانید به وب سایت دکتر شهرام با آدرس drshahram.com مراجعه کرده و یا با یکی از شماره های ۰۲۱-۲۲۸۷۹۳۹۵ و ۰۹۳۷۹۵۰۹۳۹۵ تماس حاصل کنید.
[دوشنبه 1402-04-05] [ 06:58:00 ب.ظ ]
|